MeerVeldhoven

16 honden uit ernstig vervuild huis gehaald: ‘Vloeren doordrenkt met urine’De politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) hebben vrijdag zestien honden uit een ernstig vervuild huis in de gemeente Maashorst gehaald. De dieren zijn in bewaring genomen. Volgens de Inspectiedienst waren de houten vloeren ‘doordrenkt’ met urine. Tegen de bewoonster is proces-verbaal opgemaakt, zij zal nog worden verhoord.

Het gaat om elf volwassen honden en vijf pups. Ze liepen los in het huis rond en deden hun behoefte op de grond. De situatie was eerder al bekend bij de Inspectiedienst.

“Ondanks eerdere waarschuwingen verbeterde de situatie nauwelijks. Daarom zijn alle honden in bewaring genomen”, meldt de inspectiedienst.

Wettelijke verplichting
Het is niet wettelijk verplicht om huisdieren dagelijks naar buiten te laten om hun behoefte te doen. Wél moet de eigenaar de dieren een schone en veilige leefomgeving bieden.

“Houten vloeren die verzadigd raken met urine zijn nauwelijks nog te reinigen. De ammoniaklucht die daarbij komt kijken, is moeilijk uit het huis te krijgen”, besluit de inspectiedienst.Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.