MeerVeldhoven

‘Armoedewethouder’ Esmah Lahlah nummer twee op lijst GroenLinks-PvdADe Tilburgse GroenLinks-wethouder Esmah Lahlah is nummer twee op de kandidatenlijst van GroenLinks-PvdA. Dat melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws en de Telegraaf.

Eerder werd al duidelijk dat Frans Timmermans de gezamenlijke lijst aanvoert. De top-5 bestaat volgens RTL Nieuws verder uit de huidige fractievoorzitter van GroenLinks Jesse Klaver, PvdA-Kamerlid Kati Piri en GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld.

Armoede
Lahlah is sinds 2018 partijonafhankelijk wethouder in Tilburg. Veel mensen kennen haar als wethouder van Armoedebestrijding. Landelijk kreeg ze veel aandacht toen ze een maand lang vrijwillig in de bijstand ging. In 2021 won ze de titel beste lokale bestuurder.

Lahlah werd toen omschreven als een betrokken, effectieve en empathische wethouder. In haar Tilburgse portefeuille zat onder meer bestaanszekerheid, arbeidsparticipatie, integrale aanpak asiel en integratie en mondiale bewustwording.

LEES OOK:

Esmah Lahlah is de beste lokale bestuurder: ‘Tilburgse om trots op te zijn’

‘Ook mensen met goed inkomen in problemen’, armoedewethouder luidt noodklokSource link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.