MeerVeldhoven

ART.2527 is de ideale gesprekspartner voor ondernemingsraden



ART.2527 vierde het eerste lustrum in het Parktheater

ART.2527 vierde het eerste lustrum in het Parktheater

Foto: DeFotoMeneer

Advertorial Saskia Brankaert heeft een schat aan ervaring op het gebied van medezeggenschap. Met haar bedrijf ART.2527 is de Veldhovense al 5 jaar een doorgewinterde gesprekspartner voor ondernemingsraden.

Tijdens haar dienstverband bij Philips maakte Saskia zo’n 9 jaar deel uit van de ondernemingsraad. Zo was ze secretaris bij de ondernemingsraad van een bedrijfsonderdeel, was ze lid van de groepsondernemingsraad en later een periode lid van de centrale ondernemingsraad. “Ik heb veel ervaring opgedaan in het contact met de bestuurder. Ook leerde ik er de fijne kneepjes van het onderhandelen en het daarbij afwegen van de belangen van de medewerkers en de organisatie. Deze ervaring en een studie Arbeidsrecht helpen mij enorm in het werk dat ik nu doe”, vertelt Saskia.

Medewerkers

De bedrijfsnaam ART.2527 is opgebouwd uit artikel 25 en 27, de 2 belangrijkste wetten uit de Wet op de Ondernemingsraden. Dankzij haar opgebouwde ervaring kan Saskia aan 2 kanten meedenken. “Integraal kijk ik naar de medewerkers, maar ik kijk ook naar het bedrijfsbelang. Het kan wel eens voorkomen dat het bedrijfsbelang zwaarder weegt.”

Klandizie

Met haar bedrijf werkt ze veel samen met het in Leiden gevestigde trainingsbureau Schateiland. “Toen ik vroeger in de OR zat, schakelde ik Schateiland wel eens in als trainingsbureau. Ze leveren mij klandizie in Zuid-Nederland. Dat zijn bedrijven vanaf 50 medewerkers en dat loopt uiteen van een  kinderdagverblijf tot een multinational.” Wanneer ART.2527 bellen? “Als de OR inhoudelijk advies of procesbegeleiding nodig heeft bij onder andere advies- of instemmingsaanvragen. Kortom: alles wat met de Wet op de Ondernemingsraden te maken heeft.”

Jubileumviering

Het 5-jarig bestaan van haar bedrijf was reden voor een feestje. Het eerste lustrum werd in maart met al haar klanten gevierd in het Parktheater in Eindhoven. 3 sprekers uit haar netwerk gaven er presentaties over het lezen van jaarrekeningen, arbeidsvoorwaarden en een sociaal plan en wat de gevolgen kunnen zijn van het nieuwe pensioenakkoord. “Het was een zeer geslaagd feest en alle aanwezigen gingen met een goodiebag naar huis.”

Kijk voor meer informatie op de website van ART.2527.





Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.