MeerVeldhoven

Coffeeshophouder is blij met wietexperiment: ‘Zorgt voor betrouwbare wiet’Coffeeshophouder Rick Brand van De Baron in Breda is blij met het wietexperiment dat op 15 december dan daadwerkelijk van start gaat. Bij die proef gaan legale telers wiet leveren aan coffeeshops. Omdat de proef begint met twee legale telers in plaats van drie, zijn sommige coffeeshophouders bang dat er niet gevarieerd genoeg aanbod van wiet zal zijn. Maar daar is Rick Brand daar niet bang voor.

Brand is vooral blij dat er nu eindelijk een datum is, nadat een proef al verschillende keren is uitgesteld. “Ik vind 15 december eigenlijk nog te laat. Als het aan mij lag, waren we eerder begonnen. Dan maar met één teler die kan leveren. Want des te sneller ik aan betrouwbare wiet kan komen waarvan ik zeker weet dat er geen bestrijdingsmiddelen en andere rotzooi in zitten, des te beter.”

Brand verwacht dat de legale telers kwalitatief goede wiet zullen leveren. Dat in tegenstelling tot illegale telers die hem soms slechte wiet leveren met een te lage THC-waarde of met synthetische THC. THC is de werkzame stof, dat is waar je high of stoned van wordt.

Minister Kuipers van Volksgezondheid had eerder dit jaar aangekondigd dat de aanloopfase met drie telers zou starten, maar de derde teler is niet op tijd klaar. “Om draagvlak voor het experiment te houden, hebben wij besloten om toch maar met twee telers te starten”, schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Sommige coffeeshophouders zijn daardoor bang voor een beperkt aanbod qua variatie van wiet. Brand maakt zich daar geen zorgen over, omdat hij bij het begin van de proef ook nog bestaande wiet van illegale telers mag blijven verkopen.

‘Failliet gedoogbeleid’
“Eindelijk kunnen we nu de eerste stappen zetten op weg naar het legaliseren van softdrugs. Dat is nodig, het gedoogbeleid is failliet”, stelt burgemeester Theo Weterings van de gemeente Tilburg in een persbericht. “Ik kijk uit naar een eerlijke branche die onder toezicht geteelde, veilige producten aan onze inwoners verkoopt.”

Burgemeester Paul Depla van de gemeente Breda vult daarop aan: “Deze aanloopfase in Breda en Tilburg gaat helpen om eventuele kinderziektes te detecteren voordat het experiment landelijk start. Ook is het een mooie kans om te zien hoe de samenwerking binnen de gesloten keten tussen legale telers, de coffeeshophouders en alle andere betrokken instanties in zijn werk gaat.”

LEES OOK:

Wietexperiment gaat nu écht van start in Tilburg en Breda

Coffeeshophouder Rick is klaar voor het wietexperiment: ‘Ik wil goed spul’Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.