MeerVeldhoven

Een weekend lang dahlia’s bewonderen bij Bloemenvereniging Flora


Zaterdag 10 en zondag 11 september houdt de Bloemenvereniging Flora weer haar jaarlijkse Open Dagen. Dit jaar gecombineerd met een expositie van Legotheek De Kempen uit Veldhoven.

Tegelijk met de open dagen organiseert Flora een dahliatentoonstelling. Door de leden van Flora en de Oerlese zustervereniging Groen en Keurig worden dan hun mooiste dahlia’s in vazen en bloemstukjes tentoongesteld en beoordeeld door een deskundige jury.  De tentoonstelling wordt ook dit jaar weer opgesierd met diverse dahlia-arrangementen van Flora-lid en bloemkunstenaar Ad van Stiphout. Kortom de moeite waard voor de liefhebbers van de immens populaire dahlia.

Duizenden dahliaplanten

Na wekenlang planten, toppen, dieven en verzorging door de leden heeft de tuin weer volop kleur. Er staan weer enkele duizenden dahliaplanten, die hun prachtige bloemen laten zien. Ze zijn er in allerlei vormen in vele kleuren. Elke zaterdag tussen 10 en 11.00 kunnen donateurs van de club gratis een bosje bloemen komen halen. Op zo’n dag vinden al gauw ruim 1.500 dahlia’s hun weg naar Veldhovense huiskamers.

Tijdens de open dagen kunnen alle dahlia’s van dichtbij worden bekeken en door de liefhebbers worden gefotografeerd. Alle paden in de tuin zijn deze dagen vrij toegankelijk. Bovendien zullen de aanwezige leden van Flora de bezoekers graag uitleg geven over het kweken van de dahlia.

Wilde bloemen

Behalve door de dahlia’s wordt de tuin van Flora ook gekleurd door 2 velden van in totaal zo’n 500 m2 vol wilde bloemen. Behalve een feest voor het oog zijn deze velden ook een feest voor talloze bijen, wespen, hommels, vlinders en andere insecten. Flora heeft hier bewust voor gekozen. Sinds enkele seizoenen worden telkens op een wisselend deel van de tuin geen dahlia’s geplant. Daar wordt dan een prachtig bloemenmengsel ingezaaid. Dat gebeurt in het kader van het duurzaam tuinieren waarvoor we hebben gekozen. Er wordt geen korreltje kunstmest meer gebruikt op de tuin. Alleen nog maar natuurlijke en biologische meststoffen en bodemverbeteraars en het resultaat daarvan mag gezien worden.

De leden van Flora ontvangen u graag in de dahliatuin aan de Heerseweg 100, op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.