MeerVeldhoven

Expositie ‘Het trekpaard leeft’ in museum ’t Oude SlotFoto: Ton van der Weerden

Museum ’t Oude Slot toont tot en met maandag 1 april 2024 schilderijen en foto’s van Ton van der Weerden. Hij vertelt het verhaal van het trekpaard in brede zin; van historie tot kleur en van veulens tot paardenmensen.

De schilderijen, foto’s en kennis van Ton van der Weerden komen samen in de expositie ‘het trekpaard leeft!’ De tentoonstelling wordt aangevuld met passende stukken uit de museumcollectie zoals hamen, karren en gereedschap.

Passie voor trekpaarden

Ton van der Weerden is idolaat van trekpaarden. Ze vormen zijn grootste passie en hij heeft ze het meest geschilderd. Hij weet er niet alleen veel en enthousiast over te vertellen, hij spant ze ook in en werkt ermee op het land als de gelegenheid zich voordoet. Vooral de schoonheid, de kracht en het imposante van dit steeds zeldzamer wordende ras boeit hem enorm. Ze zijn voor hem een onuitputtelijke inspiratiebron om te blijven schilderen.

paard
Schilderij van Ton van der Weerden

Over de schilder


Ton van der Weerden (1957) komt uit Asten (Noord-Brabant). Hij is opgeleid als tekendocent in het middelbaar onderwijs en maakt vooral vrij werk in verschillende technieken, zoals aquarellen. Ook schildert hij grote doeken met acrylverf. Paarden zijn al heel lang zijn favoriete onderwerp.

Boek
Zijn mooiste foto’s schilderijen en al zijn kennis bundelde Ton van der Weerden, samen met die van Will van Hoof en Jos Peerlings, in een lijvig boekwerk ‘Het Trekpaard’ (2007).

 

Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.