MeerVeldhoven

GVAC-atlete Eveline Saalberg gehuldigd in VessemFoto: Bert Jansen

Eveline Saalberg, lid van GVAC uit Veldhoven liep met Femke Bol, Lieke Klaver en Cathelijn Peeters op 27 augustus naar de sensationele wereldtitel op de 4 x 400 meter op het WK atletiek in Boedapest. Vrijdagavond werd ze gehuldigd in haar woonplaats Vessem.

Eveline Saalberg

4 vriendinnen van Eveline hadden in het grootste geheim de huldiging voorbereid. Die vond plaats op het kermisterrein in het centrum van Vessem. In een open auto maakte Eveline een rondrit door het dorp. Fanfare en drumband St. Cecilia zorgde voor de muziek. Via een erehaag van jeugdleden van GVAC kwam ze het veld op, waarna ze op een trailer diverse toespraken mocht aanhoren.

Eveline Saalberg

Iedereen is trots op haar prestatie en die van het gehele estafetteteam. Er waren bloemen en cadeaus voor de kersverse wereldkampioen. Van de burgemeester van Eersel kreeg Eveline het Predikaat Bewijs van Verdienste. Burgemeester Wim Wouters vond het een eer om met een wereldkampioen op het podium te staan. “Als je er even over nadenkt: wereldkampioen is onvoorstelbaar”, zei hij. “Ja, dat vind ik ook, het is bizar”, reageerde Eveline.

GVAC-voorzitter Theo Hoex vatte haar carrière tot nu toe als volgt beknopt samen: “Van juniorlid tot wereldtopper. Inspirerend en een rolmodel. We zijn trots op jou en wensen je veel succes op weg naar Parijs.”

 

Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.