MeerVeldhoven

Inzamelingsactie van Najah voor Marokko groot succes: ‘Geen plek meer’Vier vrachtwagens vol hulpgoederen voor slachtoffers van de aardbeving in Marokko, zoveel haalde Najah Boulakjar op met zijn inzamelingsactie. Nu is het tijd om weer ruimte te maken om zijn lampen- en woonwinkel draaiende te krijgen. Alleen één probleem: de actie was zo succesvol dat hij nog niet alles weg heeft kunnen sturen. “We hebben echt een vrachtwagen nodig zodat we met een vierde lading daarheen kunnen.”

Een week lang hielpen zo’n vijftig vrijwilligers om de stroom aan spullen te verwerken en verpakken voor transport. Tussen de voorraad van zijn zaak, staan dozen met verpakte materialen. “Daarop hebben we in het Arabisch geschreven wat er in zit, zodat de mensen het daar niet meer uit hoeven te zoeken”, legt hij uit. Het gaat nu voornamelijk nog om een lading rolstoelen, dekens, slaapzaken en tenten. “Gelukkig zijn Nederlanders echte kampeerders”, lacht hij.

Terwijl hij bij de restanten van de actie vertelt over de succesvolle inzameling stopt er een auto die nog een boodschappentas vol spullen komt brengen. Die wordt uiteraard aangenomen, maar de actie is nu echt ten einde. Klanten van zijn zaak wachten op hun bestellingen. “We moesten stoppen omdat we geen plek meer hadden. Mensen blijven nog steeds spullen brengen, maar we zijn echt gestopt”, legt hij uit.

Het overgrote deel van de spullen is inmiddels onderweg naar Marokko. De eerste vrachtwagen is al bij de grens aangekomen, de tweede rijdt ter hoogte van Madrid en een derde truck staat klaar om te vertrekken.

Nu zoekt Boulakjar nog een vrachtwagen en chauffeurs voor de laatste lading. “Wie het weg kan brengen mag het komen halen. Dat mag voor Marokko, maar als iemand opstaat en naar Libië wil rijden is dat ook goed.”

De voortgang van het transport is te volgen via TikTok.

Najah is overweldigd door de enorme steun voor zijn inzamelingsactie.

Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.