MeerVeldhoven

Kraan van containerschip botst tegen brug, scheepvaartverkeer gestremd


Een autokraan van een containerschip heeft maandagmiddag de Julian J. Ewellbrug bij Veghel geraakt. De kraan is daarna in de Zuid-Willemsvaart gevallen, waarna het scheepvaartverkeer werd stilgelegd. In samenwerking met duikers wordt geprobeerd de kraan uit het water te hijsen. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat verwacht dat het scheepvaartverkeer nog deze middag kan worden hervat.

Profielfoto van Hans Janssen

De botsing gebeurde rond drie uur. De woordvoerder van Rijkswaterstaat gaat ervanuit dat de stuurman heeft vergeten om de autokraan op de juiste hoogte te brengen. Nu was ie zo hoog dat hierdoor de brug werd geraakt. Met een autokraan worden auto’s op een containerschip geladen en ermee gelost.

Het verkeer over de snelweg A50, dat gebruik maakt van de Julian J. Ewellbrug bij Veghel, heeft geen last van de werkzaamheden in het kanaal.Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.