MeerVeldhoven

Kraan van containerschip botst tegen brug, scheepvaartverkeer hervatHet scheepvaartverkeer op de Zuid-Willemsvaart bij Veghel heeft maandagmiddag ongeveer anderhalf uur stilgelegen. De stremming ontstond nadat een autokraan van een containerschip de Julian J. Ewellbrug bij Veghel had geraakt. De kraan werd tegen kwart over vier uit het kanaal gehesen, waarna schepen hun route konden vervolgen. Bij de botsing raakte niemand gewond.

De kraan was na de botsing in het water gevallen. Vervolgens is een duiker op zoek gegaan naar het gevaarte, waarna het in samenwerking met medewerkers van een ander containerschip uit het water kon worden gehaald. “Dat gebeurde heel vlot”, zo vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De botsing gebeurde rond drie uur. De woordvoerder van Rijkswaterstaat gaat ervanuit dat de stuurman van het containerschip dat de aanrijding veroorzaakte, was vergeten om de autokraan op de juiste hoogte te brengen. Nu was de kraan zo hoog dat hierdoor de brug werd geraakt. Met een autokraan worden auto’s op een containerschip geladen en ermee gelost.

Het verkeer over de snelweg A50, dat gebruik maakt van de brug bij Veghel, heeft geen last gehad van de bergingswerkzaamheden in het kanaal. De woordvoerder van Rijkswaterstaat had eerder al de verwachting uitgesproken dat het scheepvaartverkeer nog deze middag kon worden hervat.Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.