MeerVeldhoven

Leer handig omgaan met het patiëntenportaalFoto: Bibliotheek Veldhoven

In een nieuwe workshop van DigiTaalhuis Veldhoven maken deelnemers op 20 september kennis met digitale zorg en leren ze werken met het patiëntenportaal van de huisarts.

Deelnemers krijgen antwoord op vragen als: ‘Hoe kan ik mijn medisch dossier inzien?’, ‘Hoe maak ik een afspraak bij mijn huisarts?’, ‘Hoe kan ik digitaal een vraag stellen aan mijn huisarts?’ en ‘Hoe bestel ik een herhaalrecept?’.

Belangrijk om te weten: niet elk patiëntenportaal is hetzelfde. In de workshop van 20 september wordt geoefend met het patiëntenportaal HiX, dat gebruikt wordt door Gezondheidscentrum Heikant en de huisartsenpraktijk aan de Nijlandlaan in Veldhoven. In het najaar volgt nog een workshop over Mijngezondheid.net, dat geschikt is voor cliënten van Huisartsenpraktijk De Bolzen en Huisartsen Meerveldhoven.

De workshop ‘Handig omgaan met het patiëntenportaal van mijn huisarts’ is onderdeel van Digivitaler, een online lesprogramma over verschillende vormen van digitale zorg. Digivitaler is een initiatief van de overheid en wordt aangeboden door de Nederlandse bibliotheken.

Praktische informatie en aanmelden

De workshop is op woensdag 20 september van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis na aanmelding. Dit kan via tel: of tel: 06 – 24 13 64 67 (vermeld naam en telefoonnummer) of e-mail: [email protected] of tijdens de spreekuren van het DigiTaalhuis: elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en elke vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven.
Deelnemers hebben een werkend DigiD nodig. Hulp nodig bij het aanmaken of activeren van een DigiD? Ook daarvoor kan iedereen terecht bij de spreekuren in de bieb.

Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/digivitaler

Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.