MeerVeldhoven

Luuk de Jong gaat Luc Nilis voorbij met meeste doelpunten voor PSVLuuk de Jong is Luc Nilis gepasseerd op de ranglijst van topscorers van PSV in de Eredivisie. Tijdens de wedstrijd tegen NEC maakte de spits zijn 111e en 112e doelpunt voor de Eindhovenaren. Daarmee staat hij derde op de ranglijst van topscorers aller tijden van de Brabantse club in de Eredivisie. Nilis maakte 110 doelpunten in zijn tijd bij PSV tussen 1994 en 2000.

Luuk de Jong is sinds juli 2022 weer terug bij de Eindhovense club, waar hij in ieder geval tot 2025 een contract heeft getekend. Van 2014 tot 2019 speelde De Jong ook al bij PSV, maar vertrok daar om bij Sevilla te gaan voetballen. Ook speelde hij in 2021 een aantal wedstrijden op huurbasis voor topclub Barcelona.

Terug in Eindhoven
Nu is hij dus terug in Eindhoven en dat loonde meteen. De Jong kreeg direct een basisplaats en maakte ook vorig seizoen al 14 doelpunten in 24 speelronden van de Eredivisie. Daarmee bracht hij zijn totaal aantal doelpunten voor deze club op 108 en passeerde Romário, Mateja Kežman en Hallvar Thoresen in de lijst van clubtopscorers aller tijden.

Record-breker
De Jong brak dit jaar nóg meer records, want op 4 augustus 2023 speelde hij als eerste speler ooit voor de zevende keer de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Hij won hem die dag voor de zesde keer.

De Jong staat nu dus op de derde plek van de PSV-ranglijst van beste topscorer. Alleen Willy van der Kuijlen (308) en Coen Dillen (119) scoorden vaker voor PSV in de Eredivisie.Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.