MeerVeldhoven

Makelaar Eric van Woerkum: “Meer klantgericht dan pandgericht”Foto: Brigit Strijbos

Advertorial Al 31 jaar is Eric van Woerkum werkzaam in de makelaardij. De kredietcrisis in 2008 had grote gevolgen voor de Nederlandse economie, maar niet voor deze Veldhovense makelaar: “De crisis is mijn zegen geweest!”

Als hij in 1992 is afgestudeerd in de makelaardij aan de HEAO in Eindhoven, treedt Eric direct in loondienst bij een makelaarskantoor in het Noord-Limburgse, welke baan hij na een jaar opzegt om in zijn eigen omgeving te gaan werken. Hier doet hij in ruim 16 jaar met veel plezier heel veel ervaring op in de makelaardij, totdat de kredietcrisis zich aandient.

Zegen

Als Eric er vervolgens na een half jaartje werken bij een internetmakelaar achter komt dat hij als ‘full service makelaar’, met passie voor zijn vak en die veel waarde hecht aan klantcontact, niet kan aarden in dat wereldje, maakt hij een opmerkelijke keuze: “Onder de vlag van een grote organisatie ben ik toen gestart als zelfstandig makelaar. Dit blijkt achteraf de juiste keuze te zijn geweest.” Toen de woningmarkt na een aantal jaren weer opkrabbelde, zette Eric in 2017 zijn volgende stap: “Met enkele compagnons als mede-eigenaar zijn wij onze eigen makelaarskantoren gestart in de regio’s Eindhoven en Helmond. Inmiddels is dit uitgegroeid naar 5 landelijk verspreide kantoren en er zijn concrete plannen voor meer expansie. Ik kan wel stellen dat de crisis mijn zegen is geweest. Deze heeft mij uiteindelijk aangezet om zelfstandig ondernemer te worden met een eigen zaak.”

Vanuit de kantoren van ERA Focus Makelaars heeft elke makelaar zijn eigen ‘primaire’ marktgebied. “Elke bij ons aangesloten makelaar werkt zelfstandig. Wij doen dus alle werkzaamheden van het begin tot het einde zelf, zoals taxaties, aankoop en verkoop en alles wat daarmee verbonden is. Als geboren en getogen en nog immer hier woonachtige Veldhovenaar bedien ik vanuit ons kantoor aan ‘De Hurk’ in Eindhoven, naast de woningmarkt in Eindhoven, overwegend de markt in Veldhoven en haar randgemeenten.”

Persoonlijk contact

“In de hectische woningmarkt zoals we die nu al een aantal jaren kennen, wordt de nadruk m.i. te vaak op de onroerende zaak gelegd en wordt de klant nogal eens vergeten. Als fulltime service-makelaar hebben wij altijd 100% aandacht voor de klant. Mijn klanten (zowel opdrachtgevers als kijkers en kopers) hebben dan ook altijd persoonlijk contact met mij. Wij zijn meer klantgericht dan pandgericht.”

Beste van Noord-Brabant

Op het visitekaartje van Eric staat ‘beste makelaar van Noord-Brabant 2022’. Vorig jaar is ERA Focus Makelaars Eindhoven namelijk voor het 2e jaar op rij uitgeroepen tot beste makelaar van Noord-Brabant volgens het beoordelingsplatform ‘Wie is de beste makelaar.’  “Dat is het grootste onafhankelijke makelaarsbeoordelingsplatform van Nederland”, zegt Eric niet zonder trots. Klanten beoordelen het kantoor waarmee ze zaken hebben gedaan hier op de punten enthousiasme, snelheid van reageren, afspraken nakomen, creativiteit en marktkennis.

Contactgegevens:

ERA Focus Makelaars

Eric van Woerkum

Tel: 06-50419765

E-mail: [email protected]

 

Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.