MeerVeldhoven

Man steelt auto, maar kinderen zitten nog op de achterbankEen dagje kanoën is voor een gezin in Valkenswaard zaterdagmiddag vervelend afgelopen, toen een dief er met hun auto vandoor ging. En dat was nog niet het ergste: twee minderjarige kinderen zaten op dat moment nog op de achterbank. Waarschijnlijk ook tot grote schrik van de dief, die de Toyota zo’n 16 kilometer verderop weer achterliet en vluchtte.

Het gebeurde allemaal halverwege de zaterdagmiddag. Het gezin was bezig de kano’s op de oplegger te bevestigen, toen de brutale dief instapte er ermee vandoor ging. Vervolgens kwam hij er waarschijnlijk snel achter dat hij niet alleen was.

Kort na de diefstal deelde de politie een melding via Burgernet, waarin werd opgeroepen om uit te kijken naar de auto en de vermiste kinderen. Met succes, want even later werd de Toyota met aanhanger met daarop kano’s op de Sporkenhoutlaan in Eindhoven weer gevonden. De kinderen zaten er nog in en mankeerden niks.

Grote tattoo
De autodief is nog altijd spoorloos, ondanks een grote zoekactie met onder meer een politiehelikopter en honden. Het zou gaan om een man van ongeveer 50 tot 60 jaar met kort grijs haar. Hij zou zonder shirt rondlopen en is te herkennen aan een grote tatoeage tussen zijn schouderbladen. Bij de auto wordt nog onderzoek gedaan door een forensisch team van de politie.

Vanwege de privacy kan een politiewoordvoerder niet vertellen hoe oud de kinderen zijn en of ze zelf ook uit Valkenswaard komen.

Overigens is het niet de eerste keer dat een autodief pas later ontdekt dat hij passagiers heeft. In 2010 ging een 35-jarige man er in Zevenbergen vandoor in een auto, waar op dat moment nog een baby in zat. De man verscheen later voor de rechter. Daar werd hij veroordeeld voor diefstal, maar niet voor ontvoering, omdat hij niet wist dat hij het kindje meenam.

LEES OOK: Justitie eist jaar cel voor diefstal auto met babySource link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.