MeerVeldhoven

NAC Breda ontslaat trainer Hyballa, Lokhoff voorlopig weer voor groepPeter Hyballa is niet langer de trainer van NAC Breda. De eerstedivisionist heeft de Duitser woensdagochtend ontslagen, meldt NAC op de website. Assistent Ton Lokhoff neemt voorlopig zijn taken over. Dit tot een definitieve opvolger is gevonden.

Peter Maas, technisch directeur van NAC, verklaart dat de club te weinig vooruitgang zag. “Peter heeft goed gepresteerd vorig seizoen; na zijn aanstelling in de winter, gingen we van positie 12 naar positie 6. In de zomer hebben we selectie en staf verder versterkt om door te kunnen groeien. Het doorbouwen lukte helaas onvoldoende, juist omdat de samenwerking vanuit de trainer naar zijn werkomgeving onvoldoende werd”, zegt Maas. “We geloven als directie niet dat die situatie nog te repareren is.”

Hyballa kreeg het nieuws woensdagochtend voorafgaand aan de training in Zundert te horen.

Hyballa sinds januari aan het roer
De Duitse trainer keerde in januari terug als trainer in Breda. Hij volgde toen de vertrokken Robert Molenaar op. Hyballa was in 2020 al eens gedurende vijf maanden trainer van NAC. Hij was toen populair bij spelers en publiek. Hij moest echter vertrekken na een meningsverschil met toenmalig technisch manager Tom van den Abbeele.

Tiende plek
NAC staat na vijf duels tiende in de Keuken Kampioen Divisie met 7 punten. Zaterdag verloor de ploeg op eigen veld met 3-1 van Roda JC. Maar vier dagen daarvoor won de club nog de derby van Willem II met 4-1. Dat gebeurde in Tilburg zonder publiek nadat de wedstrijd enkele dagen eerder bij een stand van 3-0-in het voordeel van de Bredanaars was gestaakt.

Vrijdag staat nu een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma.Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.