MeerVeldhoven

Precisiewerk in de Efteling: kolossale mast gaat Dance Macabre inStukje bij beetje krijgt de nieuwe Eftelingattractie Danse Macabre vorm. Waren de afgelopen weken de contouren van het gebouw al steeds beter te zien, nu komen ook de eerste onderdelen van het ritsysteem de abdijruïne binnen. Dat leverde donderdag spannende plaatjes op: een mast van ruim 45.000 kilo werd met uiterste precisie op zijn plek getakeld.

De mast werd eerder deze week in twee delen in het park afgeleverd. Met behulp van een hijskraan van 400.000 kilo werd vervolgens eerst de 6,5 meter hoge rechtopstaande mast de attractie in gehesen. Vervolgens kwam daar het tweede deel, een soort ring van 5,5 meter breed, bovenop. De hele operatie duurde een paar uur.

Daarmee staat opnieuw een belangrijk onderdeel in de attractie, die in 2024 open moet gaan. In de vervanger van het Spookslot zitten bezoekers straks in koorbanken, die ronddraaien op schijven. Zo draaien ze door het spookachtige decor, uiteraard op de klanken van muziekstuk Danse Macabre.

Niet alleen de attractie opent volgend jaar, ook het themagebied eromheen: het Huyverwoud. Een deel daarvan is trouwens al te bezoeken. Begin juli openden winkel In den Swarte Kat en toiletgebouw De Laetste Hoop.Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.