MeerVeldhoven

Rellen na FC Den Bosch-Top Oss: opnieuw taakstraffen voor relschoppersElf voetbalsupporters zijn veroordeeld voor de rellen na de wedstrijd FC Den Bosch – Top Oss van vorig jaar september. De rechtbank in Den Bosch legde tien van hen tot 180 uur taakstraf op. Eerder dit jaar werden er ook al fans veroordeeld.

Donderdag en vrijdag hebben er in totaal twaalf verdachten voor de politierechter gestaan. Een man werd helemaal vrijgesproken.

Een andere man werd vrijgesproken van openlijke geweldpleging, maar werd wel veroordeeld voor het beledigen van agenten. Hij krijgt een boete van 300 euro.

De resterende tien mannen zijn veroordeeld voor hun aandeel in de rellen. Ze zijn tussen de 22 en 52 jaar oud en komen uit Den Bosch, Rosmalen, Schijndel, Vught, Vlijmen, Berghem, Oss en Uden. Zij kregen allemaal een taakstraf variërend van 100 tot 180 uur.

Niet voor het eerst
Volgens de rechter gooiden de relschoppers met stenen en vuurwerk en zwaaiden ze met broeksriemen. Ook hebben ze de politie ‘het leven zuur gemaakt’.

Het is niet voor het eerst dat er mensen zijn veroordeeld voor de rellen in september. Begin dit jaar kregen al de nodige fans stadionverboden en taakstraffen. Vijftien voetbalsupporters (19 tot 37) kregen toen taakstraffen van 80 tot 200 uur.

LEES OOK: Stadionverboden en taakstraffen voor rellen rond FC Den Bosch-TOP OssSource link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.