MeerVeldhoven

Reparatie van de A58 wordt nachtwerk: ‘Hopelijk voor de ochtendspits klaar’De reparatiewerkzaamheden op de A58 bij Moergestel, waar maandagmorgen een vrachtwagen een auto van wegwerkers ramde, gaat nog tot diep in de nacht duren. Dat liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Sinds tien uur maandagavond is de weg dicht.

In de loop van de middag kon het verkeer nog wel langs de plek van het ongeluk rijden. De vrachtwagen lag in de berm en dus waren alle rijstroken weer open. Het verkeer mocht er maximaal 70 kilometer per uur rijden en op de plek van het ongeluk was een kijkscherm geplaatst om kijkersfiles te voorkomen.

Niet tijdens de spits
De ravage op de snelweg is enorm, liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat maandagmiddag weten. Er is 80 meter van de vangrail kapot en er ligt olie en mest op de weg en in de berm. De mest kwam uit de vrachtwagen.

“Om de vrachtwagen te kunnen bergen en de weg schoon te maken, moeten we de hele snelweg afsluiten” legde de woordvoerder uit. Tijdens de spits wilde Rijkswaterstaat daar niet aan beginnen, omdat dit te veel verkeershinder zou veroorzaken. “De vrachtwagen ligt niet meer op de weg, maar in de berm. Daarom kunnen we hem voor nu laten liggen en het verkeer door laten rijden”, gaf hij aan.

Nachtwerk
Om tien uur is de opruim- en reparatieklus van start gegaan. De A58 is vanaf dat tijdstip van Eindhoven naar Tilburg, ter hoogte van Moergestel, dicht. “We bergen eerst de vrachtwagen, daarna zorgen we dat de diesel en mest van de weg en uit de berm zijn. Ook moeten we een groot stuk van de vangrail repareren.”

Alles bij elkaar zal dat uren gaan duren, zo verwacht Rijkswaterstaat. “Het wordt dus nachtwerk.”

Wel zal de snelweg op tijd weer open zijn voor de dinsdagochtendspits, zo is de verwachting. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt nog door de politie onderzocht. Bij het ongeluk raakte de wegwerker lichtgewond.

LEES OOK: Vrachtwagen botst op auto, opruimen duurt tot in de avo ndSource link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.