MeerVeldhoven

‘Stapels geld gevonden in de slaapkamer van Frits van Eerd’


Ruim 176.000 euro aan contanten lagen in een kluis verborgen achter de deuren van de slaapkamerkast van toen nog Jumbo-topman Frits van Eerd. Ook werden stapels met bankbiljetten gevonden in een andere slaapkamer en in zijn auto, in totaal nog eens 19.000 euro. Deze vondsten deed de FIOD een jaar geleden bij de inval in het kader van een witwasonderzoek in de villa van Van Eerd in Heeswijk-Dinther, zo schrijft het FD.

Profielfoto van Sandra Kagie

De krant schrijft op basis van bronnen dichtbij het strafrechtelijk onderzoek dat er in de werkplaats van het persoonlijke raceteam van Van Eerd, RTN, ook nog eens 250.000 euro aan contanten werd gevonden. Het raceteam zat destijds op het terrein van het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel.

Opvallend is dat tussen het gevonden geld veel biljetten van vijfhonderd euro, 104 stuks, en tweehonderd euro, 253 stuks, zouden zitten. Biljetten die door deskundigen worden gezien als verdacht omdat ze in normaal betalingsverkeer amper worden gebruikt. Het is voor het eerst dat zulke gedetailleerde informatie naar buiten komt over wat er nu precies gevonden zou zijn bij de inval waarbij Van Eerd werd aangehouden.

“Geld is uiteraard niet van misdrijf afkomstig.”

Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) naar DNA-sporen en vingerafdrukken op de bankbiljetten en de elastiekjes die er omheen zaten zou niks hebben opgeleverd. En Van Eerds advocaat laat aan het FD weten dat het gevonden geld ‘uiteraard niet van misdrijf afkomstig is’. Ook geeft hij aan dat aan de FIOD inmiddels is uitgelegd waar het geld wel vandaan komt. Meer uitleg over deze herkomst wil hij niet geven.

Het OM intussen wil heel weinig kwijt over het onderzoek. Een woordvoerder noemde het woensdag tegenover Omroep Brabant ‘complex’. “Dit soort onderzoeken duurt lang, omdat ze ingewikkeld zijn”, zei hij. Een indicatie over wanneer er meer duidelijkheid komt over waarvan Van Eerd nu precies verdacht wordt, kon hij dan ook niet geven.

Het FD schrijft nu te verwachten dat het OM voor het eind van het jaar een beslissing zal nemen over de vervolging van de tien verdachten in de zaak. Ook van Eerd zou dus binnenkort moeten horen of hij voor de rechter moet verschijnen.

LEES OOK:

Frits van Eerd weet na jaar nog niet waar hij aan toe is: ‘Kan lang duren’

Een jaar na de inval bij Frits van Eerd: dit is wat er tot nu toe gebeurdeSource link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.