MeerVeldhoven

Uniek lichtornament aan Kievit ten prooi aan diefstalTheo aan het werk met de overgebleven stenen

Theo aan het werk met de overgebleven stenen

Foto: Veldhoven Nieuws

Het echtpaar Delissen heeft in hun voortuin aan de Kievit een uniek lichtornament staan. Tot hun ontsteltenis is een onverlaat er enkele keren komen ‘shoppen’.

5 jaar lang al genieten Theo en Mia Delissen van een uniek lichtornament in hun voortuin. Ook passanten genieten ervan, vooral als in de avonduren de verlichting aan is. “Jammer dat zoiets gebeurt”, zegt Theo over de diefstal van een aantal massief glazen brokken uit het kunstwerk. Tot twee keer toe heeft iemand zich naar schatting in totaal zo’n 50 glasbrokken toegeëigend. Vermoedelijk schitteren die nu ergens in een andere tuin of woning.

Vliegende zwanen

In 1988 betrekt het echtpaar als een van de eerste bewoners van nieuwbouwwijk De Kelen hun nieuwe woning. Jaren later verfraait het stel de voortuin met een opvallend kunstwerk. Een beeld van drie vliegende zwanen op een houder dat in een bed van circa 150 glazen stenen staat. Onder de stenen heeft hij 3 ledspots en een strip met ledverlichting aangebracht. Zo lijkt het alsof de zwanen over water vliegen.

In 2018 is het zover: op feestelijke wijze wordt het kunstwerk in gebruik genomen. “Toen het donker was, hebben we het onthuld. Daarbij waren de buren van beide kanten aanwezig. Met een druk op een knop door de buurvrouw en onder het genot van een glas champagne is het kunstwerk officieel in gebruik genomen.” Het unieke ornament trekt dan al snel de belangstelling. “We zagen in het begin vaak mensen even stoppen om naar het kunstwerk te kijken.”

Boos

Ruim 5 jaar lang gaat het goed. Enige tijd geleden ontdekte Theo op een maandagmorgen tot zijn ontsteltenis dat er een aantal van de glazen brokken is verdwenen. “Ik schat dat er zo’n 25 van de 150 exemplaren weg waren.” 3 weken later blijkt dat er weer ongewenst nachtelijk bezoek in de voortuin is geweest. “Opnieuw miste ik zo’n 25 stenen. Toen werd ik erg boos. Natuurlijk is het erger als iemand ongewenst in je huis is geweest. Een gestolen computer of sieraden worden meestal snel verzilverd. Maar deze glazen stenen zijn echt gepikt om er mee te pronken.”

Maar de eigenaar liet het er niet bij zitten. Hij heeft inmiddels adequate maatregelen genomen. De onverlaten hoeven dus niet meer bij hem langs te komen. “Ik heb de overgebleven stenen nu op een dusdanige manier bevestigd dat ze niet meer meegenomen kunnen worden. Daarnaast is een beveiligingscamera aangebracht. Iedereen kan nu weer genieten van het tuinornament.”

Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.