MeerVeldhoven

Veel rook na grote brand in afvalberg in Waalwijk, NL-Alert verstuurd


Aan de Van Hilststraat in Waalwijk heeft vrijdagavond een grote brand gewoed in een afvalberg van een afvalverwerker. De brand en de bluswerkzaamheden zorgden voor rookwolken die in de verre omgeving te zien waren. Vanwege de rook werd een NL-Alert verstuurd, maar die werd niet veel later weer ingetrokken.

Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Ron Vorstermans

De brand brak om halfzeven uit en was rond halfnegen geblust. De brand woedde in een berg afval in een grote betonnen container. De gitzwarte rookpluim die uit de container kwam was in de verre omgeving te zien.

Omstanders zagen de zwarte rook op het industrieterrein en belden de hulpdiensten. Ondertussen grepen de omstanders in door een shovel en een kraan weg te rijden van de brand. De brandweer was er snel bij om het vuur te blussen.

Witte rook
Bij het nablussen van de smeulende resten kwam opnieuw veel rook vrij. Een verslaggever van Omroep Brabant sprak over ‘een dichte lage witte mist’ die in de verre omtrek was.

De brandweer raadde omwonenden aan om ventilatiesystemen uit te schakelen en ramen en deuren te sluiten.

Foto: DasMikki/X.
Foto: DasMikki/X.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.

Wachten op privacy instellingen…Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.