MeerVeldhoven

Veldhoven Verbindt boeide van begin tot eind


Ondernemend Veldhoven kreeg donderdagavond 14 september een boeiende avond voorgeschoteld in Theater de Schalm. Eefje Maessen ontving de award voor de Ondernemer van het Jaar.

Hoofdmoot waren de bekendmakingen van de awards voor Ondernemer en Veelbelovend Ondernemer van 2023. Maar het programma daaromheen wist een volle zaal niet minder te boeien. Veldhovens bekendste presentatrice Meike de Jong leidde de avond in goede banen.

Die begon met een reactie van de Veelbelovend Ondernemer van 2022. Namens Lovano waren Geert van Loon en Marly de Crom aanwezig. Gevraagd naar het effect van hun uitverkiezing zei Marly: “Je komt in de picture bij mensen die nog niet van je gehoord hebben.”

‘Golden ticket’

Een nieuw onderdeel bij Veldhoven Verbindt is de uitreiking van een ‘golden ticket’ voor ondernemers die net gestart zijn. Daarvan was er een flink aantal aanwezig. Het ‘golden ticket’ levert de uitverkoren starter tips van een ervaren ondernemer die hem/haar een zetje in de goede richting geven. Notaris Jacqueline Erdkamp was aanwezig met een kistje met daarin de namen van tientallen startende Veldhovense ondernemers. Daaruit werd als gelukkige Joshua Ritmeijer getrokken. De dit jaar begonnen eigenaar van Foto Veldhoven kan zijn zaak een boost geven. Zo kreeg hij een LinkedIn training aangeboden, een intakegesprek bij TRC Advocaten en advies over nieuwswaarde en persberichten.

Met de billen bloot

Het publiek genoot vervolgens van Janus van Kasteren die in een College Tour setting door Meike de Jong aan de tand werd gevoeld. Mede door bijdragen vanuit zijn directe omgeving golfde er regelmatig een lach door het theater. Zo was Janus als klein manneke kei lief volgens zijn moeder. Als ie iets van plan is, kan niemand hem daar van af brengen, verklapte zijn vader. Janus is eigenaar van Boss Machinery en deelnemer aan de Parijs-Dakar rally. “We halen bouwmachines vanuit de hele wereld en verkopen die weer in meer dan 100 landen. Ik werkte al vroeg in de zaak van mijn vader en daar heb ik nu nog voordeel van. In 2011 heb ik de zaak van hem overgenomen. Hij betekent alles voor me. Hij heeft me heel veel geleerd en we doen alles samen. Alleen niet samen in een truck, dat botst.” Janus is goed voor zijn personeel. ‘Ik ben een gever, wil goed zijn voor mijn personeel. Dat heb ik van mijn vader, denk ik.”

In januari staat hij voor de 4e keer met team De Rooy aan de start van ’s werelds zwaarste rally. “Het is de Champions League van het rallyrijden. We hebben een toptruck, een truck waarmee je kan winnen. Dakar is een virus, zo vet! Het is magisch, je komt door gebieden waar je nooit komt en ik hou van de competitie, zien dat je als eerste over de finish komt.”

Thuisfront

Met zijn vriendin en inmiddels 2 kinderen woont Janus in Oerle. Ondanks zijn drukke leven is er ook tijd voor zijn gezin. “Ik zorg ervoor dat ik op tijd thuis ben en ’s morgens zie ik de kinderen ook. Zij laten mij de drukte en stress even vergeten.” Janus wil het beste voor iedereen, vertrouwd zijn vriendin de zaal toe. “Hij staat voor iedereen klaar, maar kan niet tegen onrecht.” Is er dan toch niet iets dan beter zou kunnen, vraagt Meike. “Een keer sorry zeggen, daar is hij niet zo sterk in”, klinkt het dan tot hilariteit van de zaal.

Veelbelovend Ondernemer

Dan doet juryvoorzitter en burgemeester Marcel Delhez zijn ambtsketen om. De 3 genomineerden voor de award voor Veelbelovend Ondernemer van het Jaar worden voorgesteld.  Marijn van der Heijden en Luc Kerremans runnen in de Citypassage HypedPair, een winkel in exclusieve sneakers. Ze hebben de ambitie om binnen een paar jaar uit te groeien naar meer zaken.

Broer en zus Rick en Esmée van Loon zijn eigenaar van Kivo Petfoot. Ze zijn inmiddels de derde generatie van het bedrijf in natuurlijke hondenvoeding. Ze hebben alle kennis in eigen huis en vieren binnenkort een mijlpaal met de realisatie van hun nieuwbouw op De Run.

Laura van der Velden en Chiel Sap waren onlangs nog in het nieuws. Hun restaurant Le Sable is namelijk opgenomen in de Michelin restaurantgids. Samen met hun sterke team onderscheiden ze zich door hun passie en energie.

De eigenaren van Le Sable zijn unaniem (door jury en stemmers) uitgeroepen tot winnaar van de award voor de Veelbelovend Ondernemer van het Jaar 2023.

Eefje is Ondernemer van het Jaar

Dankzij haar grote maatschappelijke betrokkenheid betekent Eefje Maessen van kledingwinkel Wie veel in de verbinding, vertelde de burgemeester. Een terechte winnaar, vond ook een enthousiast reagerende zaal. Eefje zelf is overdonderd, maar evengoed enthousiast. “Ik doe alles vanuit enthousiasme en positiviteit. Met familie ondernemen is het leukste dat er is, en ik heb een leuke familie. Aan één woord, één blik heb je genoeg. Ik hoop dat onze collega’s en klanten het leuk vinden dat we deze prijs hebben gekregen.” Woorden van dank zijn er voor haar moeder, zusje en personeel.

 

 

 

 

 

Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.