MeerVeldhoven

Veldhovense Marlène pakt het grote podium in Theater de SchalmFoto: Veldhoven Nieuws

De Veldhovense Marlène Snelders (56) staat op zondagmiddag 17 september met een theaterconcert in De Schalm. Begeleidt door een 8-mans band en backing vocals brengt ze 17 nummers op de planken.

“Ik vind mijn geluk in muziek en theater”, zegt de zangeres die als peuter al kennis maakte met muziek. “Mijn ouders hadden een café in Riethoven. ’s Avonds lag ik er in bed al mee te deinen op de muziek.” Nog niet zo lang geleden heeft ze op haar onderarm een tatoeage laten zetten. Een microfoon, g-sleutel, notenschrift en de namen van haar inmiddels overleden ouders Jack en Riet.

Zingen noemt ze haar passie en al tientallen jaren droomt ze ervan om op een podium voor publiek te zingen. Maar het ontbrak haar aan durf. Wel zingt ze thuis met de slaapkamerdeur op slot. “Met een borstel als microfoon en een bed en kast als publiek.”

In 2006 zingt ze op de crematie van haar vader. “Hij heeft mij nooit horen zingen. Mijn moeder vroeg mij om iets te zingen tijdens de uitvaartdienst. Vooraf had ik het nummer ‘Close to you’ van The Carpenters opgenomen. Dat was tijdens de dienst te horen.”

Zangcoach

In 2018 wordt ze lid van Popkoor Eindhoven. Twee jaar later volg een volgende stap met een singer/songwriter weekend. Het wordt een productief weekend waarbij ze met wat hulp een eerste eigen nummer schrijft. “Het nummer heet ‘Into the unknown’ en dat zing ik ook in De Schalm.” Na een jamsessie in Zeeland krijgt ze helemaal de smaak van het optreden te pakken. Ze neemt les bij een zangcoach ze keer van een singer/songwriterweek in Spanje  terug met een tweede eigen nummer: ‘Je komt er wel’.

Ambiance

En op 17 september is het dan zover. Marlène noemt het een weldoordachte sprong in het diepe. Daarom heeft ze haar theaterconcert ook ‘Into the unknown, out in the open’ genoemd. Maar na de nodige repetities met de band, inclusief blazerssectie en backing vocals, is ze er klaar voor.

Op 17 september brengt ze vanaf 14.00 uur twee sets van elk 45 minuten. “Ik ga er staan en doen wat ik al heel lang wil. We brengen in totaal 17 nummers waarvan ik er 3 zelf heb geschreven. Ik zing onder meer medleys van Diana Ross en Whitney Houston. Ook komen nummers voorbij van Maan en Ilse de Lange.” Het theaterconcert duurt tot circa 16.30 uur. Kaartjes kosten 9,50 euro per stuk en dat is ook nog eens inclusief een pauzedrankje. Bestellen kan via de site van Theater de Schalm.

Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.