MeerVeldhoven

Veldhovense Niëlle met brons terug van wereldkampioenschapFoto: KoryoSports

Niëlle Vroegh (13) leverde afgelopen donderdag, 31 augustus, een topprestatie. Ze behaalde een bronzen plak op het Wereldkampioenschap Taekwondo Cadets in Sarajevo (Bosnië).

Supertrots zijn ze bij het Veldhovense KoryoSports! Met haar 13 jaar al 2x kunnen deelnemen aan een WK is op zich al uniek, maar daarnaast een podiumplaats behalen in een zwaardere categorie, is een absolute topprestatie. In totaal deden 72 landen van de Olympische Sport Taekwondo mee aan dit topsport evenement. Het WK Cadetten bestaat sinds 2014 en Niëlle is de 1e sporter die op dit niveau een podiumplaats voor Nederland heeft behaald.

Zwaargewichtklasse

Niëlle sport normaal gesproken in de gewichtsklasse tot 59 kg. Maar de Wereld Taekwondo Federatie besloot lengteklassen te gaan toepassen. Dit betekende dat Niëlle, met net 1.5 cm boven de 176 cm,  in de zwaargewichtklasse moest sparren. Dus Niëlle moest zich staande zien te houden in een gewichtsklasse met een groot gewichtsverschil. De Veldhovense kwam zodoende uit tegen sportsters die tot 15 kg! zwaarder wogen en naast een fiks lengteverschil ook nog beschikken over meer kracht/ massa in hun fysieke vermogen.

In de poule van Niëlle waren 14 sporters present uit o.a. Mexico, Iran, Egypte en Turkije. De 1e partij was voor Niëlle een vrij loting. In de 2e partij wist Nielle haar Duitse tegenstandster te verslaan met 2x een point gap. In de halve finale trad ze aan tegen Australië. De 1e ronde won Australië, Niëlle won de 2e ronde waardoor de 3e ronde de beslissing moest brengen. Helaas verloor Niëlle deze ronde met een minimaal verschil van 2 punten.

Tot op heden zijn er door de atleten van KoryoSports 14 kwalificaties behaald voor deelname aan een mondiaal topsportplatform. Niëlle is de 1e Cadet, naast 3 senioren, die daarbij een podiumplaats wisten te behalen.

KoryoSports is enorm trots en feliciteert Niëlle met haar geweldige prestatie!

Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.