MeerVeldhoven

‘Vlekkeloze’ colorrun bij Sportstuif in Veldhoven


200 enthousiaste Veldhovense kinderen verschoten woensdag 13 september van kleur tijdens de colorrun bij Sportstuif op het terrein van hockeyvereniging Basko.

Naast naschoolse sportieve opvang, houdt Sportstuif ook regelmatig grote evenementen zoals een zeskamp. Woensdag 13 september was er een colorrun op de accommodatie van Basko. Alle kinderen waren gekleed in een wit T-shirt en voorzien van een (veiligheids)bril.

‘Kleurenbommen’

Rond 15.00 uur staat iedereen op het veld voor de warming-up die door Jolanda wordt verzorgd. Quenn (10) en Cato (10) zitten op basisschool De Brembocht en zijn er helemaal klaar voor. Natuurlijk weten ze wat een colorrun is. Quenn: “We moeten rennen en er worden kleurenbommen gegooid.” Haar lievelingskleur is blauw. Met de conditie van Cato zit het wel goed. “Ik doe ook aan fietscross.”

Na de warming-up is iedereen klaar voor de start. Onder de toeschouwers zijn veel ouders en grootouders. Zij zien dat de kinderen op het 800 meter lange parcours diverse hindernissen moeten nemen en dat ze er gaandeweg steeds anders uit gaan zien. Onderweg passeren de kinderen op 4 plaatsen een colorpoint. Daar lopen ze door een biologisch afbreekbare wolk in de kleuren oranje, blauw, rose en geel. Na 3 kwartier rennen en wandelen is het tijd voor de finale. Alle kinderen krijgen een zakje kleurpoeder. Na terugtellen van 10 naar 1 gooit iedereen zijn kleur de lucht in.

Vlekkeloos

Hoewel de kinderen niet vlekkeloos uit de strijd kwamen, was de organisatie dat wel. Maar liefst 17 personeelsleden waren aanwezig om alles in goede banen te leiden. Het parcours was netjes afgezet, er was onderweg een waterpunt om de dorst te lessen en er was ehbo aanwezig.

Over Sportstuif

Sportstuif biedt in Veldhoven op de accommodaties van Basko, Rood-Wit en RKVVO sportieve naschoolse opvang. 5 dagen per week worden de kinderen op school opgehaald en naar de naschoolse opvang gebracht. Daar kunnen zij deelnemen aan sportieve activiteiten.

Grotere evenementen

Regelmatig organiseert Sportstuif ook grotere evenementen. Die zijn bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd uit Veldhoven en omgeving. Kijk daarvoor op de website www.samenbijsportstuif.nl.  Aanmelden voor deze evenementen kan op de website.

Wilt u meer informatie of uw kind aanmelden bij Sportstuif? Ga dan naar www.sportstuif.nl en kies voor de locatie van uw voorkeur.

Source link

meerveldhoven.

De missie van het team achter Meer-Veldhoven.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van al het nieuws en gebeurtenissen in Veldhoven en de omliggende regio, inclusief Eindhoven en andere nabijgelegen gebieden. Dit doen wij door dagelijks nieuwe artikelen en updates aan onze website toe te voegen, zodat onze lezers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun omgeving.